!!Avlyst!!

!!AVLYST!! VogUe

Dato:
20.09.2019 - 22.09.2019

Tidspunkt:

Fredag: kl. 19 - 21
Lørdag: kl. 09 - 12
Søndag: kl. 10 - 13

Sted: Lillehammer og Gjøvik Dansesenter

Kursholder: Emma Damskau aka «Emmadonna fra Kiki House Of Meraki» 

Kursavgift:
kr. 1900,-

Bilde: Mikael Ortenheim

Vogue er en dansestil som oppsto blant minoritetsgrupper som latin- og afroamerikanere i LGBTQ-miljøet i New York på 80-tallet. Det fikk mainstream eksponering da Madonna brukte voguere på sin låt «vogue» og etterhvert på turné, og da dokumentarfilmen «Paris is Burning» ble sluppet i 1990. Opprinnelig tar dansestilen og kulturen rundt inspirasjon fra Harlem Ballroom scenen på 1960-tallet, med drag-queens og deres såkalte «presentations» eller «performances». 

På workshopen skal dere få innføring i ballrom kulturens historie parallelt med dansingen. Det er en sterk og vakker historie som ligger bak denne danseformen, og et lite innblikk i dette vil gi deltakerne en større forståelse for hvordan de selv skal utøve dansen og presentere seg selv. 

Her handler det om individualitet, stolthet, selvtillit og det å få ta plass. Janteloven glemmer vi denne helgen (og egentlig alltid), for her er du fri til å være akkurat den du er eller drømmer om å være!

Du må gjerne ta med kostymer eller klær du føler deg ekstra komfortable i til workshopen. Gjerne noe du kan leke med! Hæler, skjerf, hatt, smykker, kåpe eller liknende. En stor del av ballrom kultur handler nemlig om FASHION! Derav navnet Vogue.

!!AVLYST!!

Om Emma Damskau

Emma Damskau aka «Emmadonna fra Kiki House Of Meraki» er blant de første i Norge som utøvet dansestilen vogue. Hun er med i Norges første House («vogue kollektiv») kalt Kiki House Of Meraki. Sammen med hennes familie (house-medlemmer) reiser hun verden rundt for å delta på balls. 

Sjekk gjerne ut instagram-kontoene @kikihouseofmeraki eller @emmadonna_ 

Anbefaler også å sjekke ut dokumentarfilmen «Paris is Burning» og «Strike a pose», Vice-serien «My House» og HBO-serien «Pose» for innblikk i hva vogue er og kommer fra. 

Bilde: Mikael Ortenheim