STEMMEBRUK OG VOKALIMPROVISASJON
!! FULLTEGNET !!

STEMMEBRUK OG VOKALIMPROVISASJON

Dato:
16.09.2022 - 18.09.2022

Tidspunkt:

Fredag: kl. 19 - 21
Lørdag: kl. 09 - 17
Søndag: kl. 10 - 14

Sted: Lillehammer Læringssenter
Kursholder:
Ada Berg

Kursavgift:
Medlem: kr. 1900,-
Ikke-medlem: kr 2100,-

Facebook arrangement

Ønsker du å lære mer om stemmebruk, og få noen gode verktøy til å håndtere alt fra prestasjonsangst, improvisasjon og sliten stemme? 

Det er akkurat dette vi skal jobbe med i dette kurset. Vi vil utforske sangteknikk for å kunne variere stemmen, og ikke minst hvordan jobbe med stemmen om man er hes eller har sliten stemme. Vi skal også jobbe med pust og støtte, som er grunnleggende for all stemmebruk. Prestasjonsangst og formidling vil også være sentrale tema i dette kurset. Du kommer til å lære ulike metoder for å kunne håndtere prestasjonsangst, samt se på hvordan bruke ulike deler av kroppen for å formidle ulike tekster.  

Vi vil også utforske improvisasjon i sang. Her beveger vi oss kanskje utenfor komfortsonen for noen, men den som intet våger, intet vinner! Vi kommer til å jobbe med ulike måter å bruke improvisasjon til å formidle, skape spenning og øve oss på å lytte, være til stede og tilpasse oss andre. Her handler alt om balansen mellom å lytte til andre og å holde på egen idé.  

Dette lærer du i kurset: 
• Sangteknikk for å variere stemmen fra soft til crisp
• Hvordan du kan bruke stemmen selv om du er hes
• Håndtere prestasjonsangst
• Bruke kroppen til formidling
• Vokalimprovisasjon   

Kurset inneholder øvelser, praktisk arbeid og litt teori.  
Mulighet for å ha masterclass om dette er ønskelig.  

Fulltegnet – det er ikke lenger mulig å påmelde deg.

Om ADA BERG

Ada Berg er utdannet utøvende jazz vokalist fra Leeds Conservatoire i England. Hun jobber som frilans vokalist på Lillehammer. Høsten 2021 hadde hun, sammen med Edin Johan Høier den kulturelle spaserstokken under Dølajazz, samt lunsjkonsert på den offisielle åpningsdagen av Dølajazz. Ellers har hun konserter rundt omkring en gang iblant, men hovedfokuset hennes er å bruke musikken innen helse og omsorg og planlegger videreutdanning i musikkbasert miljøbehandling og master i musikkterapi.